Olcsóbb lesz a benzin

Vágólapra másolva!
Öt forinttal csökken szerdán a benzin nagykereskedelmi ára - erősítették meg a portfolio.hu internetes szaklap értesülését piaci szereplők a holtankoljak.hu-nak. A gázolaj ára változatlan marad.
Vágólapra másolva!

Bár jó ideje már mindenki azt találgatta, mikor érkezik el újra a háromszáz forint feletti benzinárak ideje, most úgy néz ki, hogy a közeljövőben nem kell tartanunk a tavalyi árcsúcs megdöntésétől. Sőt, most szerdán, az árváltozások szokásos napján nemhogy felfelé, de lefelé indul el az ár, legalábbis a benziné. A normál 95-ös literenként öt forinttal lesz olcsóbb, a gázolja ára pedig nem változik. Várakozásaink szerint szerdától a benzinért 283 forintot kell majd fizetni átlagosan, a gázolaj átlagára pedig marad 262 forint.

A szerdai benzinárcsökkenés nem várt jó hír, főleg azok után, hogy múlt hét csütörtökön a Total egyik finomítójának leállása tizenegy havi csúcsra emelte a nyersolaj árát. Ma egyébként az irányadó olaj-, és üzemanyag-jegyzésárak is némi eséssel kezdték a napot. Ezt az elemzők jórészt annak tudják be, hogy az Egyesült Államokban lassan véget ér a nagy benzinfogyasztással járó nyaralási szezon, és ez enyhít valamit az üzemanyagokra ható árnyomáson.

Legutóbb öt hete nőtt a benzin- és gázolajár.