Ősszel jön a felfrissített Mitsubishi Colt

Vágólapra másolva!
A japán kisautó 2008-as modellváltozata nem hoz forradalmi változásokat a típus életébe. A hangsúly a felszereltség javításán és a külső csinosításán volt, a motorok nem változtak.
Vágólapra másolva!

2004-es debütálása óta a Colt lett a legkelendőbb modell a Mitsubishi európai palettáján, a kisautó körülbelül az egyharmadát teszi ki a háromgyémántos márka eladásainak. Átfogó ráncfelvarrásra ezért nem is volt szükség, kívülről csak az új, 15 és 16 colos könnyűfém felnik és a három új szín jelzi a 2008-as modellévet. Belül új üléseknek örülhetnek a Colt-tulajok, no meg annak, hogy a fluoreszkáló műanyag betéteket ezentúl kék helyett, ízlésesebb szürke színben készítik, a váltógomb pedig kék helyett fekete lett. További változás, hogy a jobban felszerelt változatokhoz mostantól fény- és esőérzékelőt is lehet rendelni.

Egy különleges felszereltségű limitált széria is megjelenik az európai piacon, amit a feketére maszkolt fényszórókról a legkönnyebb felismerni, de a karosszéria alján végigfutó, fekete műanyag díszítés is egyedülálló a Coltok között. Ezen a változaton az üvegek is sötétebbek a megszokottnál, a tetőoszlopokat feketére fújják, a gumik pedig 16 colos felniken feszülnek, de a kormányt is fekete bőr borítja. Széria lesz az esőérzékelős ablaktörlő, az automatikusan bekapcsolódó világítás, az mp3-as cd-rádió, és a háromajtós változaton a tetőspoiler is. A 2008-as Mitsubishi Colt a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]