Képek a Kia új terepjárójáról

Vágólapra másolva!
A 2005-ös Detroiti Autószalonon bemutatott KCD-II MESA nevű tanulmányautóból lassan szériagyártású modell válik. A gyár nemrég közzétett három részletfotót az újdonságról, de már kémfotók is vannak.
Vágólapra másolva!

A Kia nagyméretű, ún. "full-size" terepjárója nem valószínű, hogy eljut Európába, hiszen az öt méter körüli, benzinfaló SUV-ok elsődleges piaca továbbra is a tengerentúlon van. A Mesa szériaváltozata a képek alapján nagyon hasonlít majd a két éve bemutatott tanulmányautóra (balra, lent), marad a szögletes orrkiképzés és az egyedi formavilág. A lenti kémfotón látható, hogy a C oszlop nem marad olyan forradalmi, mint a koncepcióautón, így az autó profilnézetből leginkább a Cadillac Escalade-re emlékeztet.

Valószínűleg a nemrég bevezetett Hyundai Veracruz műszaki részegységeit használják fel újra a Mesában, és a méretek alapján arra is következtethetünk, hogy egy harmadik üléssor is helyet kap majd az utastérben. Észak-Amerikában gyaníthatóan a 260 lóerős, 3,8 literes V6-os benzinmotorral fogják kínálni, amihez hatfokozatú automatikus váltó jár majd, később a Hyundai Genesis V8-asa is bekerülhet a motortérbe. Egyéb piacokon megjelenhet a háromliteres dízelmotor is. Az autóról valószínűleg valamelyik őszi autószalonon rántják le a leplet, mert 2008 elején már meg akarják kezdeni az értékesítését.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]