Túlsúlyos szupermodell - Alfa Brera 2.4 JTD teszt

Vágólapra másolva!
Ennél lélegzetelállítóbb forma már oxigénhiány miatti maradandó agykárosodást okozhatna. Sportkocsinak súlyos, granturismónak már sokkal jobb, statikus műalkotásnak tökéletes.
Vágólapra másolva!

Lehet ennél szebb új Alfát tervezni? Lehet, azt úgy hívják, 8C Competizione. Akkor finomítsunk a kérdésen: lehet nagyszériás alapokra ennél szebb Alfát tervezni? Nehezen hihető, bár a 156-os után is úgy tűnt, onnan már csak lefelé, erre itt a 159-es - modern, harmonikus, gyönyörű. Kitűnő kiindulás egy kupéhoz.

A Brera annyira gyönyörű, hogy még Boratnak sem jutna eszébe megkérdezni, benne van-e az a bizonyos mágnes. Persze, hogy igen, de ez nem csak a női nem figyelmét vonja magára, hanem mindenkiét.

Aki megpillantja, addig követi a szemével, amíg el nem tűnik előle. Az összesen nyolclámpás, ék alakú orr, legfőképp pedig az íves far látványa miatti örömünkben hajlamosak vagyunk elsiklani olyan finom részletek mellett, mint az alfásan ötszögletű hátsó szélvédő, az oldalindexre rímelő fémkilincs vagy a tetővonalat alig megtörő hátsó légterelő - és ekkor még be sem ültünk.

Forrás: [origo]

Az orr egy az egyben a 159-é, de ezt senki sem bánja



Forrás: [origo]

Semmihez sem hasonlítható a nőiesen telt Brera-hátsó



Forrás: [origo]

A Brera igazi élettere az országút, ahol halkan, gyorsan és takarékosan utazhatunk