Hivatalos képek a Mini Clubmanről

Vágólapra másolva!
Két évvel az első tanulmánymodell megjelenése után végre fellebbent a fátyol a régóta várt Mini Clubmanről. A gyári képek mellett az autó műszaki adatai is nyilvánosságra kerültek.
Vágólapra másolva!

A Clubman hosszított tengelytávjával, a jobb oldalán található, visszafelé nyíló hátsó ajtajával és a "Clubdoor" szekrényajtós csomagtartójával könnyen megkülönböztethető a többi Mini-modelltől. A tengelytáv 8, a karosszéria pedig 24 centivel lett hosszabb, így a hátsó utasok mellett a csomagokat is lényegesen több hely várja, mint a háromajtós karosszéria-változatban. 160-ról 260 literre nőtt a poggyásztér űrtartalma, lehajtott ülésekkel viszont már 930 liter várja a koffereket.

A Clubman motorválasztéka az ismert Mini-motorokból áll, a legolcsóbb a négyhengeres 1,6 literes benzines lesz, mely 120 lóerővel és 160 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. Ezt egy közös nyomócsöves 1,6 literes dízel egység követi, mely 110 lóerős, és átlagfogyasztása mindössze 4,1 liter száz kilométeren. A paletta legerősebb darabja a Clubman S-be kerülő 175 lovas és 240 Nm-es nyomatékú turbófeltöltésű erőmű. A fogyasztás mérséklése végett minden kivitelhez jár, az álló helyzetben a motort leállító start-stop funkció, a fékenergia visszatápláló, és a váltásra figyelmeztető lámpa a műszerfalon. Mindhárom motorhoz hatfokozatú manuális váltó jár, de némi plusz pénzért hatfokozatú automatával is megvehetőek lesznek. Az autó hivatalos bemutatója a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz, a hazai értékesítés októberben kezdődik.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]