Ígéretes vázlat az Audi A7-ről

Vágólapra másolva!
Megjelent az első hivatalos vázlat az Audi 2009 szeptemberében megjelenő négyajtós kupéjáról, az A7-ről, ami az A6 és az A8 közti űrt hivatott betölteni. Az autó első tanulmányváltozata a 2008-as New-Yorki Autószalonon mutatkozhat be.
Vágólapra másolva!

A képet a brit Car Magazine-nak eljuttató forrás szerint a kocsi alapváltozatai majd különböző V6-os és V8-as motorokkal érkeznek, négyhengeres és V12-es nem lesz. A sportosabb kiadásokba a jelenlegi S8 tízhengeres erőműve kerülne szívó (S7) és biturbó (RS7) változatban. Elképzelhető, hogy a típusból nyitott tetős változat is készül, ami még a márka zászlóshajójánál, az A8-nál is drágább lehet. Az Audi A7 a következő generációs A6-os technikáját fogja használni, ebben már a nagyobb vezetési élmény és a semlegesebb ívmenet miatt a hátsó tengelyt preferálja majd a torsen differenciálműves quattro hajtás.

Mire az A7 2009 szeptemberében megjelenik, olyan vetélytársakkal kell majd szembenéznie, mint a BMW CS tanulmányára épülő autó, az Aston Martin Rapide, a Porsche Panamera, a jövőre frissülő Mercedes CLS, vagy a Volkswagen Passat-alapú négyajtós kupéja.

Forrás: [origo]


Illusztráció: Car Magazine