Roadstert fejleszt a Renault

2007.08.03. 13:12

Egy kétüléses roadster kifejlesztésén dolgozik a Renault, mely közvetlen riválisa lehetne a jelenleg egyeduralkodó Mazda MX-5-nek. Az autó a tervezettnél egy évvel korábban, 2009-ben jelenhet meg.

Miután tavaly a Toyota beszűntette az MR2 gyártását, és a Fiat Barchetta sem készül már, a Mazda modelljének nincs igazi konkurenciája a piacon. Ennek azonban rövidesen vége, ugyanis hamarosan érkezik a Renault sportos modellcsaládjának legújabb tagja. Az autó megjelenésében a 2004-es Genfi Autószalonon bemutatott Wind tanulmányra (lent) fog emlékeztetni. Még nem tudni, hogy az MX-5-höz hasonlóan ez a jármű is elérhető lesz-e vászon, illetve keménytetős változatban, de az már most biztosnak tűnik, hogy a franciák széles motorválasztékkal készülnek. Az olcsóbb változatokban kis négyhengeres egységek lesznek, a csúcsverzióban viszont a Renault Clio RS-ből ismert kétliteres, 197 lóerős motor dohog majd.

A Renault egyszer már próbálkozott a roadster piac meghódításával az 1996 és 1999 között gyártott Spiderrel, de a kőkemény sportkocsi inkább a versenypályákon érezte magát elemében, mint az utcán, ezért nem is lett túl sikeres. A Renault most jóval szélesebb tömegeket szeretne megnyerni az új modellnek, amely a legújabb információk szerint már 2009-ben megjelenhet.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK