10 milliónál több Toyota készül jövőre

Vágólapra másolva!
Piaci elemzők szerint az amerikai és a fejlődő piacokon elért sikereinek köszönhetően a Toyota 2008-tól kezdve több mint 10 millió autót készíthet évente. Ezzel tovább nőhet a különbség közte és legnagyobb vetélytársának számító GM között.
Vágólapra másolva!

A Toyota idén 97,4 millió jármű elkészítését tervezi, ám a cég vezetése szerint a termelés 2008-ban elérheti a 10,4 milliót. Erről a már az autóóriás alkatrész-beszállítóit is tájékoztatták, ami egyértelművé teszi, hogy nem csupán a levegőbe beszélnek. A körülbelül hatszázezres növekedésből a környezetbarát hibrid modellek, és a fejlődő piacokon jól fogyó, olcsó Toyoták iránti egyre növekvő keresletet elégíti ki a japán autógyár.

A Toyota, valamint az általa birtokolt Daihatsu és Hino együttes eladásai tavaly 128 ezer darabbal előzték meg a General Motors eladásait, ezzel 75 év után először szorult le az amerikai óriás az első helyről. Ha a Toyota-eladások a jövőben is hasonló ütemben növekednek, nehéz elképzelni, hogy az amerikaiak egyhamar befogják a japán gyártót.