Visszatér a legendás szárnyas ajtós Mercedes

Vágólapra másolva!
W198 kódnéven készíti az ötvenes években megjelent 300 SL modern verzióját a Mercedes - jelentette a német Auto Motor und Sport. Az autó az SL rövidített padlólemezére épül, és akár három éven belül megérkezhet a piacra.
Vágólapra másolva!

Az autót a Mercedes saját tuningcégével, az AMG-vel közösen készíti el és az előzetes tervek szerint a kocsiból évi 3000-5000 darabot fognak értékesíteni. A modell teljesítményben és árban valahol az SL és az SLR közt foglal helyet, műszaki részegységeinek jó részét a 2012-ben megjelenő új SL generációban is viszontláthatjuk majd. Például a motort, a térvázas szerkezetet, és a Transaxle elrendezést, ez utóbbi azt jelenti, hogy a motor elöl, a váltó és a hajtás pedig hátul van.

A stuttgarti vezetők a modell első vázlatát azért küldték vissza, mert az túlzott mértékben hasonlított az eredeti, ötvenes évekbeli 300 SL-re. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Mercedes egy modernebb megjelenésű autót kíván elkészíteni, nem egy sima retró-sportkocsit.

Az autó meghajtásáról sem tudni semmi hivatalosat, ám nagy valószínűséggel az új kocsiban is szerephez jut az AMG 6,2 literes V8-as motorja, mely itt állítólag már 620 lóerőt teljesít majd az eddigi 514 helyett. Szerencsére a W198 megjelenésére nem kell nagyon sokat várni, a szárnyas ajtós autót valamikor 2010-ben mutatja be a Mercedes.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]



Forrás: [origo]