Megérkezett James Bond autója

Vágólapra másolva!
A kaliforniai Pebble Beachen mutatja be legújabb csúcsmodelljét az Aston Martin. A DB9-hez hasonlóan csodaszép autó hivatalosan 2008 tavaszán jelenik meg. Az autó egyébként már megjelenése előtt igazi világsztár lett, ugyanis a legutóbbi James Bond moziban segítette a titkos ügynököt.
Vágólapra másolva!

A DB9-hez képest csupán egy-két légbeömlő nyílással gazdagabb DBS elődje 6 literes V12-esének új változatát kapta. A motor új, hatékonyabb szellőzőrendszerrel rendelkezik, melyre szükség is van, hiszen a DBS vezetője egy hatfokozatú manuális váltón keresztül nem kevesebb, mint 510 lóerő és 570 Nm-nyi nyomaték fölött uralkodik. Tovább növeli az autó mozgékonyságát, hogy az Aston Martin mérnökei a típust számos esetben szénszálas alkatrészekkel szerelték fel, melyeknek köszönhetően a kocsi mindössze 1695 kg-ot nyom, azaz 65 kilogrammal könnyebb elődjénél.

A könnyebb vezethetőség érdekében a márka történetében először az autó karbon féktárcsákat kapott, melyek jelentős mértékben javítják a fékrendszer hatékonyságát. Mindennek megfelelően a DBS nem több mint 4,3 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet ahonnan akár 302 km/óráig képes tovább gyorsítani. A kocsit a kaliforniai Pebble Beach Concours d'Elegance rendezvényén mutatják be, és jövő tavasszal érkezhet meg a kereskedésekbe. Az árról még nincsen hivatalos információ, de egy leendő DBS-tulajdonosnak valószínűleg ez a legkisebb gondja.