Vágólapra másolva!
Egy lendületes formájú kabrióval is készül az őszi Frankfurti Autószalonra a Citroën: a C5 Airscape nevű tanulmányautó az új középkategóriás limuzin formai megoldásain kívül egy sereg jövőbe mutató technikai megoldást vonultat fel.
Vágólapra másolva!

Bár még csak tanulmányként láthatja a nagyközönség a szénszálas tetővel büszkélkedhető kabriót, a részletek kidolgozottságából azért már sejthető, hogy hamarosan érkezik a szériaváltozat is, ráadásul az Airspace vonalai a következő generációs C5-ös limuzin formai megoldásait is előrevetítik. A Frankfurtban debütáló autóról annyit érdemes tudni, hogy az orrába egy 2,7 literes, 208 lóerős dízelmotort építettek részecskeszűrővel és egy UrbanHybrid nevű technológiával megvadítva.

Egy kis sci-fi a jelenben

Az UrbanHybrid rendszer, a jelentős mennyiségű energia átmeneti tárolását biztosító, szuper-kondenzátorokkal összekapcsolt, megfordítható üzemmódú önindító-generátor egységnek köszönhetően, a környezetvédelem, a vezetési kényelem, valamint a zajszint és a rezgések csökkentése tekintetében is jelentős előnyöket jelent.



Forrás: CitroenForrás: CitroenForrás: Citroen

Látványos a 19-es felnigarnitúra és a krómcsíknak álcázott kilincs