Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tizenöt százalékkal nőtt a halálos kimenetelű közúti balesetek aránya az idei év első hat hónapjában. Az előző évhez képest a motorosok által okozott balesetek száma nőtt a legnagyobb mértékben.
Vágólapra másolva!

A 2007-es év első felében - az előző év azonos időszakához viszonyítva - két százalékkal emelkedett a közúti közlekedési balesetek száma, ezen belül a halálos kimenetelűeké nagyobb mértékben, 15 százalékkal - olvasható a KSH közleményében, amelyből kiderül: a balesetek közül 11 százalékkal többet okoztak ittas állapotban, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt félévben csaknem 9500 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt, a balesetet elszenvedők száma megközelítette a 13 ezret, közülük 595-en vesztették életüket, csaknem 3800-an súlyosan megsérültek, és a könnyen megsérültek száma is meghaladta a 8600-at. A megelőző év adataihoz viszonyítva a motorkerékpár okozta balesetek száma emelkedett a legnagyobb mértékben, megközelítve a 30 százalékot.

Országos szinten nőtt az ittasan okozott balesetek száma: száz baleset közül 14 hátterében állt alkohol. Legnagyobb mértékben a motorkerékpár-vezetők által ittas állapotban okozott balesetek száma emelkedett, 2006 első félévéhez viszonyítva csaknem kétszeresére - olvasható a KSH közleményében.