Még sportosabb Maserati Quattroporte

Vágólapra másolva!
Hogy a GranTurismo megjelenésével nehogy mindenki elfeledkezzen a Quattroportéról, a Maserati elkészítette a luxusautó Sport GT S változatát.
Vágólapra másolva!

Bár az autó 400 lóerős, 4,2 literes nyolchengeres motorjához, és hatfokozatú ZF automatikus váltójához nem nyúltak, az autón több menetdinamikát befolyásoló változtatást hajtottak végre. Elöl 10, hátul pedig 25 mm-rel került közelebb az aszfalthoz az olasz sportlimuzin, a rugókat és a lengéscsillapítókat feszesebbre cserélték. Az autó igazi érdekessége az új Brembo fékrendszer, melyek a szokványos acél helyett alumínium-acél ötvözetből készültek. Így a fékek kevésbé kopnak és melegszenek, ami az élettartam mellett a fáradékonyságra is jó hatással van.

Hogy megjelenése is megfelelően stílusos legyen, az ablakkeretek és a kétoldalt kivezetett dupla kipufogók elegáns fekete festést kaptak, de az új tervezésű 20 colos felniket is csak a Sport GT S kapja meg. Belül számos szénszálas és alumínium elem kapott helyet, és az első üléseket is jobb oldaltartásúakra cserélték.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]