Autóverseny a Pannónia-Ringen

Vágólapra másolva!
Eddig nem igazán volt rá példa, de idén megtört a jég. A gyorsasági autós bajnokság soron következő futamát ugyanis a Sárvár melletti Pannónia-Ringen rendezik meg.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A hazai gyorsasági autós bajnokság szempontjából nagy jelentőségű esemény lesz a hétvégén, ugyanis hosszú idő után megtört a jég, és nem csak a Hungaroringen rendeznek pályaversenyt. Az új helyszín az Ostffyasszonyfa melletti Pannónia-Ring, amelyről már eddig is tudtunk, de leginkább motoros versenyeknek adott otthont. A hazai gyorsasági autós társadalom régóta szorgalmazta, hogy ez a pálya is lépjen be a versenynaptárba, azonban eddig különböző biztonsági aggályok miatt ez nem jött össze. Most mégis megtört a jég.

A pálya tehát Sárvártól 10 kilométerre, Ostffyasszonyfa mellett fekszik. Nem éppen a legkönnyebben megközelíthető, de cserébe egészen jó színvonalat képvisel. Ugyan a Hungaroringgel nem versenyezhet, de az Euroring előtt jár, tehát mondhatjuk azt is, hogy a második legkomolyabb versenypálya Magyarországon. Hossza 4,7 kilométer, vagyis az F1-es pályánknál is hosszabb, de szélessége mindössze 11-13 méter, vagyis elég nehéz előzni. Ezt megnehezíti az is, hogy egy-két fontosabb féktáv törésben van, így a versenyek nagyon látványos koccanásokat hozhatnak. Sajnos a nézők számára nincs klasszikus lelátó, de a depó mögötti töltés oldaláról egészen jól belátható a pálya néhány szakasza, így aránylag jól nyomon követhetőek lesznek a versenyek.

Forrás: [origo]

A verseny rendezését az a HB ASE vállalta fel, amely a Mátrai Hegyiversennyel már évek óta bizonyít. Ennek megfelelően a betétprogramok sem maradhatnak el. A Pannónia-Ringen is lesz drift bemutató és VIP autóztatás, ahol a szerencsések belülről is kipróbálhatják a száguldást. Sőt lesz egy egészen új kezdeményezés is, az XXL futam névre hallgató versenyen minden túraautó elindulhat, így a márkakupások is összemérhetik a tudásukat a kis- és nagytúrásokkal.

Természetesen a hagyományos futamok kerülnek azért az előtérbe, vagyis ismét összecsap a három márkakupa. A Suzuki Swift Kupában hatalmas csata várható a bajnoki címért versenyző Assenbrenner Tibor és Pantl Péter között, akik mögé egyre jobban felzárkózik Szobi Balázs is. A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában Michelisz Norbert ezen a hétvégén bebiztosíthatja bajnoki címét. A SEAT Leon Szuperkupában Kiss Norbert és Wéber Gábor valószínűleg ismét gigászi csatát vív, amibe egyre inkább beleszólhat Hatvani Bálint és Rácz István.

Forrás: [origo]

A kis túraautóknál nem lehet tudni, ki érez rá leginkább erre a pályára, hiszen ebben a sorozatban Zentai Sándor mellett többen megjelentek a győztesek sorában. A nagyoknál viszont meglepetés lenne, ha Bódis Kálmán nem tudná kihasználni technikai fölényét. A formaautóknál az lehet az érdekes, hogy Chanoch Nissany vajon hogyan tud reagálni az euroringi fiaskóra.

Az első SAP Kupa a pénteki időmérőkkel veszi kezdetét, hogy aztán a hétvégén számtalan látványos versennyel folytatódjon.

A versenyről bővebb információt a hivatalos honlapján olvashatnak.