Michelisz dupla győzelme a Pannónia-Ringen

2007.09.02. 21:58
A vasárnap sem hozott változást az élen. Michelisz az első helyről rajtolva ismét győzni tudott, a második helyért pedig ismét több körön keresztül folyt a kiélezett küzdelem Vida János és Bárkovics Zoltán között. Ezen a napon viszont fordult a kocka, többszöri helycsere után Vidának sikerült megerősítenie a második helyét, ugyanis Bárkovics a verseny vége előtt öt körrel műszaki hiba miatt a harmadik helyről feladta a versenyt. Ennek köszönhetően Molnár Zoltán feljött a harmadik helyre, mögötte a negyedik helyen Kontra György zárt. Lukács Ernő ötödikként ért célba, El Mora Amr pedig a hatodik helyen futott be.

Shell V-Power Racing Renault Clio Kupa XIII. futam hivatalos eredmény:
1. Michelisz Norbert (Zengő Motorsport Kft.)   35:51,093 perc
2. Vida János (Zengő Motorsport Kft.)   2,940 mp h.
3. Molnár Zoltán (GFS Racing Team)   25,729 mp h.
4. Kontra György (Zengő Motorsport Kft.)   32,495 mp h.
5. Lukács Ernő (Lukács Motorsport Egyesület)  1:06,85 perc h.
6. El Mola Amr (Főnix Motorsport Egyesület)   1:53,403 perc h.


Michelisz Norbert: "Nagyon-nagyon jó kis verseny volt, a rajtom sokkal jobban sikerült, mint a tegnapi, sokkal simábban fordultam be az első-két kanyarban. Onnantól kezdve viszont minden úgy ment, mint tegnap, el tudtam lépni a többiektől, és a verseny közepétől már próbáltam odafigyelni az autóra, hogy véletlenül se álljon meg. Sikerült megszereznem a bajnoki címet, aminek nagyon örülök! Mindenféleképpen szeretnék menni a Ringen, ott is megpróbálok nyerni, meglátjuk, hogy mi lesz."

Vida János:  "Elég jól rajtoltam, de aztán Bárkovics Zoli bebújt mellém, egymásnak mentünk, elütötte a futóművemet. Aztán oda-vissza ment a csata, majd átcsúszott elém, nem is tudom, hogyan előzött meg, emiatt kicsit vissza kellett vennem, utána hatalmas csatát vívtunk, talán még ilyet idén sosem. Ment tovább az adok-kapok, nem bántottuk egymást, szerintem nagyon sportszerűen, de kőkeményen mentünk. Később neki meghalt az autója, így simán begurultam a második helyre. A bajnokságban ezzel a második hellyel bebiztosítottam magam, de azért még a Hungaroringen oda kell figyelnem."

Molnár Zoltán: "Szerencsém volt, szegény Bárkovicsnak elfüstölt valamiért a motorja, így az ölembe hullott ez a harmadik hely. Ettől függetlenül, örülök neki, mert elég küzdelmes volt a hétvége, több műszaki gondja volt az autónak, röviden és tömören francia betegsége volt. A bajnokságban továbbra is maradok a negyedik helyen, mert az első-három megszökött az év folyamán már tőlem, és mögöttem az ötödik már elég jól le van maradva, ha az autó kibírja az év végéig, ezt az eredményt tartani fogom."

(A cikkben szereplő Vida János az origo autós rovatának munkatársa.)

Előző
  • 1
  • 2
Következő