Vágólapra másolva!
Szeptember utolsó hétvégéjén eldől minden, a Hungaroring aszfaltján idén utoljára csap össze több ezer lóerő, hogy végre kiderüljön ki a legjobb. A versenyek mellett érdekes programok is várják az ingyenes családi hétvégén a kilátogató nézőket.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Szeptember utolsó hétvégéjén záró futamához érkezik a magyar gyorsasági autós bajnokság a Hungaroringen. Fantasztikus autócsodák, és a végtelenig feszített küzdelem várható, hiszen rengeteg kategóriában még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az ingyenesen látogatható rendezvényen minden kategóriában igazi kemény harcok várhatók.

Forrás: [origo]

A Suzuki Kupában Pantl Péter és Szobi Balázs hatalmas csatát vív a bajnoki címért, de a látványos versenyeiről elhíresült kategóriában folyamatosan lehet a számolni Assenbrenner Tiborral, Szelényi Alfréddal, Csuti Viktorral és Farkas László. Senki se tudja, mi lesz ennek a vége. A Shell V-Power Racing Renault Clio Kupában már Michelisz Norbert a bajnok, de Vida Jánossal és Bárkovics Zoltánnal szinte minden hungaroringi versenyen felejthetetlen versenyt produkálnak.

Az idén induló SEAT Leon Szuperkupában Kiss Norbert és Wéber Gábor is az utolsó méterekig húzza idei csatájukat, még nem dőlt el semmi. Kettejük küzdelme azért válhat különlegessé, mert a vetélytársak közül egyre többen kerülnek látható közelségbe a versenyeken. Akár Hatvani Bálint, akár Rácz István is képes lehet egy kiugró teljesítményre, sőt Wébernek szüksége is lenne arra, hogy ne csak ő verje meg Kisst.


A márkakupás versenyek mellett egyre izgalmasabb csatákat láthatunk a túraautóknál is, ahol még szintén nyitott minden. A kistúrásoknál Zentai Sándor és Mohácsi Ákos között várható nagy küzdelem, de a kategóriák élmezőnye sem világos még. A nagytúrásoknál Bódis Kálmán már ugyan bajnok, de mögötte még nyitott minden. Három BMW-stől várhatunk nagy csatát, ugyanis Walter Csaba, Borbély Zsolt és Kavecz István az abszolútban elég közel áll egymáshoz. Kavecz ha minden igaz elhozza új E90-es BMW-jét, aminek bemutatkozására már elég régen vár a szakma. A formaautóknál idén alaposan megkeverődött a helyzet, ezért kifejezetten érdekesnek ígérkezik ez a futam is. Igaz, a bajnoki cím már itt is Chanoch Nissany-é.

Forrás: [origo]

Az egész rendezvény ingyenes, kezdve attól, hogy a József Attila Színház elől ingyenbusz viszi ki az érdeklődőket a Hungaroringre. Emellett lesz gyereksarok bohócokkal, lufi hajtogatókkal, bűvészbemutatóval, sőt lesz arcfestés, logikai játékok, kézműves foglalkozás, mászófal, ugrálóvár, Chio-s vetélkedő és mind a két nap fellép a Grimm-busz színház. A felnőttek számára versenyek mellett egyértelmű, hogy lesz szimulátor bajnokság, ingyenes boxlátogatás, veteránautó kiállítás, Chiós autók felvonulása. Lesznek koncertek, fellép Szinetár Dóra és Bereczky Zoltán, a megasztárosok közül Tóth Vera és Gáspár Laci.

A vasárnapi versenyek betétfutamaként ismét lesz görkoriverseny, amelyre a helyszínen lehet majd nevezni. Rengeteg olyan program van tehát, ami miatt érdemes kilátogatni.

A FMC Kupa műsorfüzete INNEN letölthető!

Utolsó összecsapás, szeptember 29-30-án a Hungaroringen!

Forrás: [origo]