A Renault Frankfurtban bemutatott újdonságai közül kiemelkedik a Kangoo Compact nevű tanulmány, amely kétszínű fényezésével, bumfordi formáival és játékos belterével kelleti magát.

A francia autógyár sajtóközleménye szerint a Kangoo Compacttal azokat a fiatal városlakókat vette célkeresztbe, akik szabadidejüket aktívan, elsősorban sportolással szeretik elütni. Ennek szellemében összefogtak a Rollerblade nevű sportszergyártó céggel, amely az autó színéhez passzoló görkorcsolyákat készített. A lefelé nyíló csomagtartóajtónak és a megfordítható hátsó üléseknek köszönhetően eszményi hely alakítható ki, a görkorik felvételére, így semmi sem állhat a sportolni vágyó fiatalok útjába. A bumfordi és elnagyolt formákat csak még jobban kiemeli a narancs és ezüstmetál fényezés, valamint az óriási, 19 colos felnigarnitúra. A beltér színvilága ugyancsak vidámra sikeredett, bár ebben az óriási üvegfelületeknek és az üvegből készült tetőnek is nagy szerepe van.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]

A 4 méternél is rövidebb tanulmány motorházteteje alatt egy 1,5 literes dízel lapul részecskeszűrővel felvértezve, így a 105 lóerős és 240 Nm-es blokk könnyedén teljesíti az Euro-4-es környezetvédelmi előírásokat. Bár a Kangoo Compact-ot még csak tanulmányként mutatta be a Renault, közleménye szerint ez a modell az első darabja az "új, változatosabb Kangoo-palettának". Ezt értelmezve azt hihetjük, hogy hamarosan érkezik a Compact szériaváltozata is, bár kérdéses, hogy a Modus és a Twingo eladásait ez mennyire rontja majd le házon belül.