Új Saab SUV készül

Vágólapra másolva!
A 2008-as Detroiti Autószalonon mutatja be új középkategóriás crossoverét a Saab. Ha hihetünk a híreszteléseknek, a 9-4X a jövő év végén érkezik meg a márkakereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

Az autóról eddig igen keveset tudni, de Jan Ake Jonsson, a Saab elnöke közölte, hogy a 9-4X a fejlesztés költségének visszafogása érdekében a Cadillac hasonló modelljének, a BRX-nek a padlólemezét kapja. A típus több benzines erőművel lesz elérhető, és nagy valószínűséggel megkapja a GM új, 2,9 literes dízel motorját is, mely 250 lóerővel és 550 Newtonméteres nyomatékkal rendelkezik. A 9-4X-ben emellett helyet kap a Haldexszel közösen fejlesztett, a 9-3-ban már bemutatott XWD összkerékhajtási rendszere is. A Cadillac és a Saab valószínűleg a GM mexikói üzemében készül majd, és elsőként az amerikai és az európai piacon vezetik be.

Jonsson emellett utalást tett arra, hogy a svédek 9-1 néven saját kisautójukat is elkészíthetik, mellyel a BMW 1-es sorozatnak teremtenének riválist. Bár a típussal kapcsolatban még semmi nem dőlt el, annyit elárult, hogy a Saab vezetése komolyan fontolgatja a projekt beindítását.

Forrás: [origo]