Hivatalos képek az új Honda Jazzről

Vágólapra másolva!
Nagyobb és erősebb lesz a Honda Jazz jövőre megjelenő második generációja. Bár a külső hasonlít a régire, a lemezek alatt vadonatúj technika lapul.
Vágólapra másolva!

Az új Honda Jazz minden téren kicsit nagyobb az első generációnál. 3900 mm-es hossza és 1695 mm-es szélessége elődjéhez képest 55, illetve 20 milliméterrel lett megnyújtva, tengelytávját pedig 50 mm-rel, 2,5 méteresre növelték. Jelenleg csak a Jazz japán belpiaci kiadásának motorválasztéka nyilvános, de nem valószínű, hogy ez nagymértékben különbözik majd az európai verzióétól. Az Ázsiában és Amerikában Fit néven futó modell kezdetben két, változó szelepvezérlésű motorral lesz elérhető. Ezek közül már a gyengébb 1,3 literes is 100 lóerős, ami jelentős előrelépés a régi Jazz 1,4 literes, 83 lovas motorjához képest. Ráadásul az új modellhez egy erősebb, 1,5 literes, 120 lóerős motor is rendelhető lesz, melynek 146 Nm-es csúcsnyomatéka 4800-as fordulatszámnál jelentkezik.

Az autó belső tere a Civic stíluselemit hordozza magán, onnan jött a kormánykerék és több kapcsoló is. Külsőre inkább az előző Civic és Jazz keresztezésének tűnik az új kisautó, némi buszlimuzinos beütéssel. A magas tető és a hosszú kabin tágas utasteret sejtet, ráadásul a térérzetet tovább lehet majd növelni a hatalmas napfénytető megrendelésével. Az Európában jövőre megjelenő újdonság áráról még nincs hivatalos információ.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]