Ötcsillagosra törött a Ford Mondeo és a VW Tiguan

Vágólapra másolva!
Négy új töréstesztjének eredményét hozta nyilvánosságra az autók biztonságtechnikai tesztelésével foglalkozó EuroNCAP nevű független szervezet, amely ötcsillagosra értékelte az új Ford Mondeót és a VW Tiguant, míg a VW Caddy és a Hyundai i30 egyaránt négycsillagosra szerepelt.
Vágólapra másolva!

Nem okozott nagy meglepetést, hogy az új Ford Mondeo és a szintén teljesen új modellnek számító VW Tiguan szabadidőautó egyaránt ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP töréstesztjén a felnőtt utasok védelméből. A gyermekek védettségét vizsgálva négy-négy pontot ért el mindkét modell (a lehetséges ötből), míg gyalogosvédelemből egyaránt két-két pontot kaptak, ami közepes eredmény, hiszen ebben a kategóriában négy pont a maximum.

Némileg gyengébben szerepelt a VW Caddy személyszállító változata, a Life nevű kivitel és az új Hyundai i30, ezek ugyanis "csak" négy-négy pontot kaptak a felnőtt utasok megóvására, míg gyermekvédelemből három-három pontot értek el az EuroNCAP tesztjén. A teljes ponttáblázatot itt lehet megnézni.



Így törik a VW Tiguan