A Volkswagen is hibridoffenzívába kezd

Vágólapra másolva!
A Mercedeshez hasonlóan a Volkswagen is azt ígéri, hogy a jövőben modellpalettájának bármelyik darabja elérhető lesz hibrid hajtáslánccal. Emellett a Bluemotion dízelek is gyarapodnak.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy a Volkswagen tíz év alatt beérje a Toyotát egyebek mellett több környzekímélő modellel kell előrukkolnia. Ennek megfelelően a Mercedeshez hasonlóan a Volkswagen is az egész modellpalettájára kiterjedő hibridoffenzívába kezd. Ezt Ulrich Hackenberg, a márka fejlesztésért felelős vezetője jelentette ki a német Automobilewochénak adott interjújában.

Ez egyszerre jelent különböző fogyasztáscsökkentő rendszereket alkalmazó, de tulajdonképpen hagyományos motorral rendelkező részleges és teljes hibrid hajtásláncú kocsikat. Hackenberg szerint a jövőben több alacsony fogyasztású BlueMotion dízel modellt is készíthetnek a németek. Ennek a bővítésnek az első darabja a nemsokára megjelenő Tiguan lesz, melyet az Eos kupé-kabrió követhet.

Hackenberg emellett kijelentette, hogy a márka Frankfurti Autószalonon bemutatott farmotoros up! nevű miniautójának szériaváltozata 2011-ben jelenhet meg és szintén elérhető lesz különböző hibrid opciókkal. Ha hihetünk a híreszteléseknek, a németek fontolgatják a vidám formájú kisautó teljesen elektromos változatának kelkészítését is.