Győzött a Silver Sting

Vágólapra másolva!
A FMC Kupa első versenynapján a Brokertnet Silver Sting Rácz Istvánnal megszerezte a győzelmet a nagytúrásoknál, Zentai Sándor nyert a kicsiknél, míg a formaautós versenyt némi meglepetésre Bús Attila nyerte.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A nagytúrásoknál Silver String Rácz Istvánnal verhetetlen párosnak bizonyult ma délután. Az első öt körben még a büszke autóépítő Bódis Kálmán vezetett, de Rácznak sikerült az élre állia. Az ötödik helyről rajtoló Pólya Ádám az első körben elfoglalta a harmadik helyet és gond nélkül tartotta is a verseny végéig. Mögötte Walter Csaba autózott, aki a negyedik helyet tudta megszerezni, csapattársa Borbély Zsolt előtt.

Nagy túraautók XIII. futam ideiglenes eredmény:
1. Rácz István (Procar Motorsport) Silver String 27:43,103 perc
2. Bódis Kálmán (BOVI Motorsport) Porsche 996 0,655 mp hátrány
3. Pólya Ádám (Rich Sport Egyesület) BMW M3 E36 EvoII. 12,658 mp.h
4. Walter Csaba (Főnix MSE) BMW E36 26,708 mp.h.
5. Borbély Zsolt (Főnix MSE) BMW 320i E36 1:01,255 perc h.
6. Herter Gusztáv (S.O.S Motorsport Kft) Mitsubishi Lancer VI. 1:05,975 perc h.

Rácz István: Túl vagyok egymás után két versenyen, egyik jobb volt, mint a másik. A Seatot is nagyon élveztem, csak ott a helyezésen lehetett volna kicsit javítani. A Silver Stringgel pedig kifejezetten nagy öröm versenyezni. A rajtom itt sem sikerült túl jól, beragadtam, így Kálmán el tudott menni. Jó ideig csak figyeltem mögüle az íveket, majd sikerült magam mögé utasítani a Porschét, hisz az én autóm gyorsabb volt. Furcsa, de ezt a győzelmet Bódis Kálmánnak köszönhetem, aki személyemben ellenfelet állított maga elé, ami szerintem példátlan a mai világban!

Bódis Kálmán: Belülről egészen szokatlan volt, hogy valakit követnem kellett. Ennek ellenére mégis jól esett, hogy az általam épített autó halad előttem. Figyeltem, hogyan viselkedik, megpróbáltam megelőzni, de Pisti nagyon jól hárította a támadásaimat. Borzasztó nagy versenyzői tapasztalattal rendelkezik már ilyen fiatalon is, és végig vigyáztunk egymásra.

Pólya Ádám: A legnagyobb küzdelmet saját magam és a technika ellen vívtam. Nagyon harcos versenyen vagyunk túl, ötödik helyről indultam, de szerencsére sikerült viszonylag hamar feljönnöm a harmadik pozícióba. Ezután pedig csak a technikám fejlesztésével, és az időeredményeimmel foglalkoztam, hogy minél közelebb tudjak kerülni az első két versenyző párharcához. Év elején ültem utoljára versenyautóban, úgyhogy fizikai próbatétel is volt a mai futam. A sikerszériám egyelőre folytatódik, hisz akkor szintén megnyertem a kategóriámat. Természetesen örültem volna, ha az abszolút értékelésben is első helyen végzek ma, de azt gondolom, ez a harmadik hely szép eredmény. Boldog vagyok és elégedett!