Kiss Norbi a bajnoki cím határán

Vágólapra másolva!
A Wéber - Kiss csata első menete lezárult, a pontozóbírók döntése alapján a meccset Kiss nyerte, de a holnapi visszavágóra maradt még kérdés.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

SEAT Leon Szuperkupa két éllovasa Kiss Norbert és Wéber Gábor a bajnokság utolsó hétvégéjére hagyta a bajnoki cím megszerzésének kérdését. Mindketten nagy nyerésvággyal vágtak neki a mai futamnak. Az időmérő Wébernek sikerült jobban, így ő rajtolhatott az élről, de Kiss az első körben meg tudta őt előzni, majd folyamatosan növelve előnyét, győzött. Ráadásul Kiss megfutotta az új pályacsúcsot is 1:57,195 perces idővel.

Ez a győzelem azonban még nem jelenti a számára az összetett 1. helyet, vasárnap még elméletileg fordulhat a kocka Wéber javára, bár ennek a valószínűsége igen kicsi. Hatvani Bálint végig ügyesen tartotta magát a harmadik helyen. Czollner Gyula Brachna Dáviddal vívott a negyedik helyért, és sikerült maga mögött tartani ellenfelét, így Czollner a negyedik helyen zárt. Mögöttük a hatodik-hetedik helyen Rácz István és Zengő Zoltán ért célba.

Seat Leon Szuperkupa XIII. futam hivatalos végeredmény:
1. Kiss Norbert (IMC Motorsport Egyesület) 27:42,462 perc
2. Wéber Gábor (Zengő Motorsport Kft) 4,155 másodperc hátrány
3. Hatvani Bálint (Kecskeméti Motorsport) 12,666 mp.h.
4. Czollner Gyula (DHL Racing Team) 17,767 mp.h.
5. Brachna Dávid (Warm Up) 18,425 mp.h.
6. Rácz István (Procar Motorsport) 30,318 mp.h.

Kiss Norbert: A rajt megint nem sikerült, az első és második kanyar meg a Gabinak nem, így sikerült átvennem a vezetést. A verseny közepén valami gondja is akadt, úgyhogy el tudtam szakadni tőle. Szeretnék honlap is nyerni, hisz az utóbbi időben kicsit csalódott voltam a teljesítményemmel kapcsolatban, itt az ideje feltöltődni!

Wéber Gábor: Jól rajtoltam, de megijedtem, hogy nekem jön Norbi, mert láttam, hogy nagyon belülről fékez, ezért nem mertem szűken elfordulni. Picit lecsúsztam az ívről, Norbi pedig el tudott fordulni mellettem, aztán fej-fej mellett érkeztünk meg a kettes kanyarba. Szűken tudtam csak venni, ezért picit megúszott a feneke, vívtunk kicsit, de nem igazán voltam jó pozícióban. Ezután kezdtem visszakapaszkodni rá, szinte együtt haladtunk. Az egyik körben viszont a Mansell kanyarban nem vette be a váltóm egyszerre a négyest, nem volt motorfék, így muszáj volt visszarántanom az autót, különben megpördültem volna. Itt vesztettem körülbelül két másodpercet, amit a verseny végéig már nem tudtam rendesen ledolgozni, és csak második lettem. Gratulálok Norbinak, jó évet mentünk együtt!

Hatvani Bálint: Az első és második kanyar a Czollnerrel való csata miatt izgalmasra sikeredett, de szerencsére el tudtam jönni harmadiknak. Szerettem volna tartani a tempót az első kettővel, de ezúttal nem sikerült. Úgy fest, a harmadik hely már megvan a bajnokságban, és ezúton is köszönöm a csapatnak a rengeteg munkát, hisz tökéletes az autóm. Holnap megpróbálunk valami ehhez hasonlót nyújtani.

Czollner Gyula: A helyezéssel elégedett vagyok, a versennyel viszont egyáltalán nem. Egy pillanatra úgy tűnt a kettes kanyarban, hogy meg tudom előzni Bálintot, de aztán belső íven elment. Egy pillanatra meg is ijedtem, mert a pályának ezen a pontján külső íven előzni merész dolog. A hármas kanyarban pedig rá kellett fékeznem kicsit, mert Bálint beleállt a fékbe, gondolom megijedt, hogy keresztbe fordul. Nem voltam megelégedve a gumikkal, mert a tizedik kör tájékán kezdett el úgy mozogni az autó, ahogy az elvárható lett volna. Holnap szeretnék egy 1:57-es kört menni az időmérőn, ez a legfőbb célom jelenleg.