Farkas diadal, elméletben Szobi a bajnok

Vágólapra másolva!
Az év utolsó suzukis versenyén sem maradhatott el a hatalmas csata az első helyekért, azonban ezúttal sokkal korrektebben vonatoztak a fiúk. Farkas László nyert, a tegnapi győztes Asi hatalmasat bukott.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A Suzuki Swift Kupa idei utolsó versenye hasonlóan izgalmasra sikeredett, mint a szombati viadal, bár a versenyzők most sokkal jobban vigyáztak egymásra, ennek köszönhetően elmaradtak az igazi kemény lökdösődések. A tegnapi ügy egyébként még folytatódik, a szakág hatáskörébe került.

A rajt simán zajlott le, Szobi könnyedén megtartotta első helyét, és mindjárt az első kanyar után kialakult a mezőnyt vezető öttagú élboly. Szobi, Farkas, Szelényi, Pantl és Assenbrenner vezérletével vágtak neki a 14 körös versenynek a fiúk. Farkas László igyekezett javítani a tegnapi produkcióján (akkor elment a hajtása), rendkívüli erőfeszítéseket tett az első hely megkaparintására, ami a harmadik körben sikerült is neki.

A tizenhármas kanyarba fej-fej mellett érkezett meg Szobival, kicsit súrolták is egymást, de Farkas gyönyörűen előzte meg belső íven a dakarost. Assenbrenner szokásához híven hamar elkezdett felzárkózni, erőszakos vezetéstechnikájával könnyedén hagyta faképnél Szelényi Alfrédot, és érkezett meg a harmadik helyre, majd pár kanyarral később Pantlnak is áldozatául esett a Frédi becenévre hallgató versenyző. Időközben Farkas fia, Rolnad is csatlakozott az élmezőnyhöz.

Forrás: [origo]

Nem érte be azonban a bronzérmes hellyel Assenbrenner Tibor, és addig-addig mozgolódott, míg egy merész előzési kísérletben úgy hajtott fel a célegyenes végi rázókőre, hogy az megdobta a Suzukit, kétszer tetőre került, majd talpon állt meg.

A balesetet elkerülendő Szobi fékezett, Szelényi pedig kihasználva a lehetőséget, feljött a második helyre. Assenbrenner autója olyan rossz helyen ért földet, hogy két kör erejéig a Safety Car mögött botorkáltak a versenyzők. Az újraindítás után Szelényi még megpróbálta megelőzni az élen álló Farkast, de ő nagyon okosan zárt minden ívet és megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

A harmadik helyen Szobi Balázs végzett, ami egyben elvileg a bajnoki címet is jelentette a gyorsasági szakágban idén debütáló dakaros számára, de amíg a szakág vizsgálata az előző futam miatt nem zárult le, addig ez csak ideiglenes bajnoki cím.

Suzuki Swift Kupa XIV. futam ideiglenes eredmény:
1. Farkas László (BMW Team Hungary) 35:15,182 perc
2. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 0,436 másodperc hátrány
3. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 1,116 mp.h.
4. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 2,462 mp.h.
5. Farkas Roland (BMW Team Hungary) 2,472 mp.h

Farkas László: Nagyon jó verseny volt, nagy küzdelem. Az is küzdelmes volt, míg az élre álltam, de később is láttam magam mögött a kemény harcot. Amikor Asi fejre állt, féltem, hogy rám esik, de szerencsére sikerült elmenni mögötte. Régóta vártam erre az első helyre, nagyon örülök neki.

Szelényi Alfréd: A futammal nagyon meg vagyok elégedve. Kicsit aggódtam a csapattársam miatt, mert felborult, de a következő körben láttam, hogy nincs semmi baja. Kivárásra autóztam, szép türelmesen, nem izgattam magam azon, hogy először egy, majd két helyet vesztettem. Tudtam, hogy a vége felé vissza fogok jönni, éreztem, hogy a köridőim sokkal jobbak az ellenfeleiménél.

Szobi Balázs: A célba érés volt a cél, és az, hogy a Péter előtt végezzek. Mindkettő sikerült. Boldog vagyok, hogy az első évben bajnok lettem. Nagyon jó felkészülés volt a Dakarra. Sokat köszönhetek a Zengő- csapatnak, külön Michelisz Norbinak és a csapattársaimnak. A siker titka egy jó csapat, sok tréning, és egy jó autó.