Hét jelölt az Év Autója címre

Vágólapra másolva!
A 2008-as Év Autója címről döntő újságírókból álló nemzetközi zsűri nyilvánosságra hozta az utolsó hét versenyben maradt modell kilétét. Az első rostát túlélte a nagy esélyesnek tartott Ford Mondeo, Mazda2 és Fiat 500-as is.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtt közöltük az Év Autója címért versengő járművek 32-es mezőnyét és a november 19-i végső eredményhirdetés előtt most hét modellre szűkült a mezőny. Versenyben van: a Fiat 500, a Ford Mondeo, a Kia cee'd, a Mazda2, a Mercedes C-osztály, a Nissan Qashqai és a Peugeot 308. Ezen modellek mindegyike az elmúlt 12 hónapban jelent meg vagy ment át jelentős frissítésen, és mind saját szegmenseik egyik legjobb autójának számítanak. Érdekesség, hogy míg a Kia cee'd továbbjutott, annak testvérmodellje, a Hyundai i30 kiesett. Emellett elbúcsúzott az Audi A5, a Fiat Bravo és a Lexus LS is. Ez utóbbira lehetett is számítani, hiszen az ilyen méretű luxusautóknak nem sok esélye van egy ilyen választáson, még akkor sem, ha a legmodernebb technikát képviselik.

Az Év Autó megtisztelő címet tavaly a Ford S-Max nyerte el. Előtte a Renault Clio, 2005-ben a Toyota Prius, 2004-ben a Fiat Panda, egy évvel korábban pedig a Renault Megane győzedelmeskedett. A jelenlegi mezőnyből a Ford Mondeo és a Mazda2 emelkedik ki.