Autósmozi: Opel Corsa OPC vs. Renault Clio Sport

Vágólapra másolva!
Városban, piros lámpától piros lámpáig gyorsulásban nincs sok ellenfele az Opel Corsa és a Renault Clio vadított változatának. Mi ott próbáltuk ki, ahová jobban valók, de ritkábban fordulnak elő: a versenypályán.
Vágólapra másolva!

Variációk egy témára: hogyan lehet egy átlagos kiskocsiból élményvadász erőgépet faragni. Az Opel a Corsa OPC-vel, a Renault a Clio Sporttal mutatja meg, miként képzeli. Megnéztük, hogyan bizonyítanak egymás ellen ott, ahol nem kell a közlekedés többi, kevésbé dinamikus résztvevője miatt feleslegesen lassítani: a Hungaroringen. Bertalan Gábor és Vida János autósmozijából nemcsak az derül ki, hogy nem minden OPC kék, hanem az is, a német vagy a francia kisautót ajánlják a mindennapokra.

Forrás: [origo]

Nézze meg autósmozinkat! - Opel Corsa OPC vs. Renault Clio RS!

Az összehasonlítás nem lett volna teljes, ha nem megyünk a két méregzsákkal a versenypályán is egy mért kört. Ahhoz még összetettebb legyen a kép, megkértük mindkét tesztelőnket, hogy kommentálják, mit éreznek az autóval kapcsolatban, így egyszerre nézhető meg, mi a véleményük róla. A versenyzési tapasztalatokkal rendelkező Vida János idejét mértük is, így számadatokkal is alá tudjuk támasztani, melyik a gyorsabb autó.

Forrás: [origo]

Először a Corsa OPC bizonyított, majd jöhetett a Clio RS