Benik nyert - ő a bajnok!

Vágólapra másolva!
Új versennyel és új pályákkal találkozott a magyar ralibajnokság mezőnye a hétvégén Nyirádon. A rendező, a Marco Racing Team ezzel a versennyel debütált a magyar bajnoki futamok rendezői között, és bizton állíthatjuk, jól sikerült a bemutatkozás. Új pályákat hoztak a már évek hosszú során megszokott, megismert pályák közé, és sikerült elérniük, hogy az erdészeti utakat az utolsó pillanatig titokban tartsák, így teremtve egyenlő feltételeket a versenyzőknek, hiszen mindenkinek maximum négy lehetősége volt a verseny előtt a pályabejárásra.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.duen.hu

Subaru WRC-ben nem volt hiány - Borsi és Herczig Imprezája

A pályabejáráson még részt vett a legutóbbi versenyen balesetet szenvedett Turi-Tóth páros, de a gépátvételen már nem jelentek meg. Sajtóközleményük szerint a versenyzők sincsenek teljesen jól, és az autót sem sikerült megfelelő kondícióba hozni - így elmaradt a nagy csata, aminek a tétje az év végi bajnoki cím. Benik Balázsnak a bajnoki címhez ezen a versenyen elég lett volna hatodik helyezést elérnie ahhoz, hogy az utolsó futamon már indulnia se kelljen.

Ifjabb Érdi Tibor hiányzott még a benevezettek közül. A Skoda Octavia WRC-vel versenyző ifjú titán a bajnokságban a verseny előtt a harmadik helyen állt, de félő, hogy ez a helyezés így elúszik, hiszen mögötte lohol a két subarus, Vizin és Herczig is. Itt volt viszont mindenki más; nagy kihívás új pályákon versenyezni, a beígért élvezetes, nem autót gyilkoló murvás pályák élménye mindenkit csábított. Az előbb említett Imprezák mellett Turánék újra bizakodva próbálják bebizonyítani, hogy Skodájuk ütőképes. Tagaiék elhozták a WRC besorolást kapott Mitsubishi Lancert, Asi a piros-fekete Evo VI-osával mindig képes volt beleszólni a WRC-k harcába.

Forrás: www.duen.hu

Nyirádi Motorsport Centrum - a verseny központja

Hűvös időt, havazást jósoltak a meteorológusok. Ha csapadék nem is, de erős hideg fogadta a Nyirádi Motorsport Centrumban a prológ nézőit. Az autókrossz és ralikrossz Eb bajnoki futamoknak helyt adó versenypálya tökéletes választásnak bizonyult a versenyközpont és szervizpark helyének. A két nap alatt négy gyorsasági szakaszt is rendeztek, a szervizcsapatok nagy örömére, hiszen ritkán adatik meg nekik, hogy versenyben is láthassák a versenyautójukat.

Forrás: www.duen.hu

Benik már a prológon, a nyirádi salakon sem talált legyőzőre

A prológ ugyan nem számított be a verseny értékelésébe, de mindig presztízscsatát hoz egy ilyen megmérettetés. Benik nyert, fél másodperccel Asi előtt. Meglepő volt az N csoportban már bajnok Elek István harmadik helye. Botka Dávid, Zambelly, Spitzmüller volt a további sorrend.