Az első rajzok a Hyundai Coupéról

Vágólapra másolva!
A novemberi Los Angeles-i Autószalonon mutatja be új hátsókerék-meghajtású kupé-tanulmányát a Hyundai, melyet később gyártani is fognak. A bejelentéssel együtt a koreaiak bemutatták az autó első hivatalos vázlatait is.
Vágólapra másolva!

Természetesen a túlzó rajzokhoz képest a teljes nevén Concept Genesis Coupé élőben valamivel visszafogottabban fog kinézni, de azért azt körülbelül lehet látni, hogy az autó mely részei vonzhatják majd a tekintetet. A fényszórók a műszaki alapokat adó Genesis luxuslimuzin lámpáihoz hasonlóan lesznek kialakítva, de érdemes megnézni a hátsó ablak alsó részének félköríves kialakítását is. A sárvédők erőteljes domborítása, és az erősen emelkedő övvonal mind-mind a sportosságot hangsúlyozza, de a bordázott motorháztető és az óriási légbeömlők már-már túlzásnak tűnnek.

A Hyundai közleményében igazán szűkszavú volt a részleteket illetően, így csak a november 14-i hivatalos bemutató alkalmával tudhatjuk meg, milyen erőforrás hajtja a kocsit. Mindenesetre valószínű, hogy az autó legerősebb változatához a koreaiak 3,8 literes, V6-os motorja dukálhat, de nincs kizárva egy több, mint 300 lóerős V8-assal felszerelt verzió érkezése sem.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]