A jövő autói diákkézből

Vágólapra másolva!
Diákok által tervezett tanulmányokat készül bemutatni a Mazda és a Volkswagen. A japánok autóját a Los Angeles-i Autószalonon agyagból építik fel, a németek modellje pedig a jövő Volkswagenjeit inspirálhatja.
Vágólapra másolva!

Igencsak jól érezheti magát manapság a huszonegy éves amerikai Mallory McMorrow és a német Marc Kirsch. A ipari formatervezést tanuló McMorrow megnyerte a tavaly meghirdetett Mazda Design Challenge-et, amelyen a 300 jelentkezőnek 150 szóban kellett összefoglalnia, ő hogyan képzelne el egy 2018-ban megjelenő Mazda3-at. McMorrow az általa sportosnak és praktikusnak elképzelt autó első vázlatát már Jacques Flynn Mazda-tervezővel együtt készítette el, de ezzel nem ért véget a sportkocsi karrierje. McMorrow ugyanis a Mazda főtervezőjével, Franz von Holzhausen és csapatával karöltve november 14-e és 24-e közt élőben a Los Angeles-i Autószalon közönsége előtt meg fogja alkotni a kocsi életnagyságú agyagmodelljét is. A leírások szerint az autó nem is négyajtós és nem is sportkupé, hanem valahol a kettő közt található.

Forrás: [origo]Marc Kirsch Viseo elnevezésű tanulmányát diplomamunkájának szánta, és a Volkswagennel szoros együttműködésben készítette el. A kocsi izgalmas megjelenése mellett egy-két érdekes újítást is tartalmaz, melyet valamilyen formában a jövő Volkswagenjein is el tudunk képzelni. Karosszériáját állítólag a világhírű spanyol építész, Santiago Calatrava házai ihlették. A háromüléses elektromos autó testét egy hosszú, ledekkel kirakott felület öleli át, emellett a kocsi csomagtartóját pár könnyű mozdulattal el lehet távolítani, és gurulós bőröndként lehet használni.