Vágólapra másolva!
Ismét fontos szituációban hibázott a rali-világbajnokság éllovasa, Marcus Grönholm. A finn kétszeres világbajnok ezúttal akkorát bukott, hogy még az eszméletét is elvesztette, kivizsgálásra kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Grönholm előbb megnyerte a szuper-speciált, majd hatalmasat bukott, és kiesett

A rali-világbajnokság utolsó előtti versenyén már az első nap bukott, és kiesett a versenyből a bajnokság éllovasa, Marcus Grönholm. A Ford első számú pilótája a negyedik, Lough Gill nevű szakasz vége felé lesodródott az útról, majd egy falnak ütközött. A finn klasszis autója olyan mértékben megrongálódott, hogy már nem tudta folytatni a versenyt. Ennél is rosszabb hír, hogy az esés során a versenyző elvesztette az eszméletét is, de később magához tért. Biztonság kedvéért azért megfigyelésre kórházba szállították. A vb éllovasa a verseny előtt 4 ponttal vezette a tabellát a citroënes Sebastien Loeb előtt, azonban most ismét kényes helyzetbe került.

Forrás: [origo]

Lehet, hogy a hiba miatt le kell mondania harmadik vb-címéről a finn klasszisnak

Az eset azért is különösen érdekes, mert ugyanez már három héttel ezelőtt, a Japán-ralin is megtörtént. Grönholm ott is már az első napon lesodródott az útról, de akkor tovább tudott menni. A szakasz végén azonban az FIA technikai ellenőrei már nem engedték tovább, hiszen a Focus WRC bukócső-rendszere is megsérült. Ekkor úgy tűnt, hogy Loeb átveszi a vezetést a bajnokság élén, de másnap ő is bukott.

Forrás: [origo]

Loeb a felfüggesztés hibája ellenére is az első öt szakasz után

A finn ezúttal is csak abban bízhat, hogy a jelenleg az öt szakasz után az első helyen álló Loeb nem fejezi be a versenyt, vagy ha befejezi, akkor nem szerez túl sok pontot. A mai napon egyébként Loebnek is gondjai voltak, ugyanis eltört a hátsó felfüggesztése, de csak pár másodpercet veszített az eset miatt, és a következő, ötödik szakaszon már vissa is vette a vezetést csapattártástól, Dani Sordótól. Grönholm segítői, a fordosok nagyon le vannak maradva. Hirvonennek ráadásul azt is figyelembe kell vennie, hogy neki 3 pontot muszáj szereznie ahhoz, hogy a Ford már itt, az Ír-ralin csapatvilágbajnok lehessen.

Az állás öt szakasz után:

1. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) 40:44 p
2. Dani Sordo (Citroën C4 WRC) + 4 mp
3. Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) + 39 mp
4. Jari-Matti Latvala (Ford Focus WRC) + 50 mp
5. Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) + 1:19 p
6. Henning Solberg (Ford Focus WRC) + 1:25 p

Az Ír futam honlapja itt tekinthető meg, előzetesünket pedig itt olvashatják el.