Lépcsős hátú Ford Fiesta és Mazda2 Kínából

2007.11.19. 14:12

A november 20-án nyíló Guangzhou Motor Show-n két olyan autóról is lerántják a leplet, amelyek hamarosan a magyar utakon is feltűnhetnek: az egyik újdonság a Ford Fiesta szedán, míg a másik a Mazda2 lépcsős hátú kivitele. A két modell nem mellesleg szoros rokoni kapcsolatban is áll egymással.

A kínai autószalonokra egyre jobban oda kell figyelni, ugyanis számos olyan autót mutatnak be az ázsiai országban, amelyek hozzánk is eljuthatnak. Az egyik ilyen például a Mazda2 lépcsős hátú változata, amely a kedden nyíló Guangzhou Motor Show-n kerül rivaldafénybe. Kínában meglehetősen népszerűek a hagyományos limuzinformával büszkélkedhető autók, így nem is csoda, hogy a négyajtós Mazda2 helyben készül majd a Ford és Mazda közös nandzsingi gyárában. A motorválaszték megegyezik a nálunk nemrégiben bemutatott ötajtóséval, ami azt jelenti, hogy egy 1,3 literes benzinmotort lehet majd rendelni 75, illetve 86 lóerős változatban, míg a "csúcsverziót" egy 1,5 literes 103 lovas motor jelenti. Kínában januártól lesz rendelhető az újdonság, arról egyelőre nincs információ, hogy a többi piacon mikor jelenik meg a családbarát Mazda2.


Szintén a Guangzhou Motor Show-n mutatkozik be a Ford Fiesta utódjának lépcsős hátú változata. Az ötajtós kivitelt szeptemberben láthatta először a nagyérdemű a Frankfurti Autószalonon Verve Concept néven. A Ford új kisautója - a jelenlegi információk szerint - a következő év vége felé lesz megvásárolható Európában öt- és négyajtós kivitelben is. A képeken is látható négyajtós Verve Concept egyébként nem véletlenül hasonlít a korábban bemutatott Mazda2-re, ugyanis a két modell azonos műszaki platformra épül.