Maybach 330 km/órával

Vágólapra másolva!
Újabb sebességi rekordot állított fel a Brabus cég, amely ezúttal a Maybach 57 S vette kezelésbe annak érdekében, hogy megszerezze a világ leggyorsabb ultra-luxus limuzinja címet.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Reméljük senki sem fog vele 330 km/órával közlekedni!

A német Brabus tuningcéget nagyjából senkinek sem kell bemutatni, annyi komoly Mercedes-Benz tuningot mutattak már be, hogy mára már a Mercedes is egyik elsőszámú tuning partnereként kezeli a céget. A cég mostanában elkötelezte magát a sebességrekord felállítás mellett, így szépe sorjában nagyon komoly teljesítményre képes limuzinokkal állnak elő. Legutóbb a Brabus CLS Rocket-tel hallattak magukról, amellyel tavaly nyáron megszerezték a világ leggyorsabb luxuslimuzinja címet. A 7,3 literes duplaturbós V12-es erőforrás 730 lóerős leadásra volt képes, és az olaszországi Nardo versenypályán 365,7 km/órával döngettek vele.

Forrás: [origo]Idén a Brabus kicsit eltért a megszokottól, ugyanis nem Mercedest tuningoltak, hanem a Merci elitmárkáját a Maybachot. Nem is akármelyik autóhoz nyúltak hozzá, hanem a már amúgy is sportos 57 S-hez. Ez a rövidebb Maybach sportos változata, amelyben a Mercedes S65 AMG motorja dolgozik. Ez a motor a Brabus számára ismerős, hiszen ezt vetették be a Rocketben is, így csupán annyit tettek, hogy ezt adoptálták a Maybachba. A 730 lóerő megmaradt, azonban az 1300 Nm-es nyomatékot vissza kellett venni, mivel a váltó nem bírja csak 1100 Nm-ig.

Az autóval azonban nem ez volt a cél, hanem az, hogy a Royce Rolls kategóriában, tehát az ultra-luxus szedánok között is felállítsanak egy csúcsot. Ez sikerült is, hiszen a Brabus Maybach 57 S 330,6 km/órára volt képes, ami új csúcs, nem valószínű, hogy a közeljövőben valaki meg fogja dönteni.