Első gyári kép az új Skoda Superbről

Vágólapra másolva!
A cseh autógyár egy fotó erejéig megmutatta, hogy mire számíthat a nagyérdemű jövő tavasszal. Az eddigi információk szerint a Genfi Autószalonon bemutatkozó új Superb egy sereg érdekes technikai megoldást vonultat fel.
Vágólapra másolva!

A számtalan kémfotó után végre egy hivatalos gyári kép is napvilágot látott a Skoda zászlóshajójáról, az új Superbről. A VW Passat padlólemezére épülő modell nagyobb és sokkal jobban felszerelt lesz elődjénél és a gyár ígérete szerint "számos érdekes technikai megoldást vonultat fel". Az egyik ilyen például az intelligens bi-xenon fényszóró, amely a sebességtől és a látási viszonyoktól (pl. eső) változtatja fényerejét és irányát.

A jövő márciusban bemutatkozó Superb Amerikában zajló tesztelésére meghívott pár újságírót a Skoda, akik lefotózhatták és kipróbálhatták az akkor még némileg álcázott tesztautókat, amelyekben egy 160 lóerős 1,8 literes TSI motor volt. A többi motorról egyelőre nem tudunk semmit, bár nyilván nem tévedünk nagyot, ha nagyjából a Passat erőforrás kínálatára számítunk.