Guruló nappali a Nissantól

2007.12.19. 12:22

Elméletileg egy egyterű tanulmány, gyakorlatilag egy guruló nappali a Nissan új tanulmánya, a Forum, amelyről a Detroiti Autószalonon rántják le a leplet januárban.

A Forum karosszériája a jövő Nissanjainak formavilágát hivatott előrevetíteni: az elölről sportos, hátulról egyterűs tanulmány egyik leglátványosabb eleme a motorháztetőtől a kocsi végéig nyúló sötétített napfénytető, de jól sikerült darabok a háromszög alakú, integrált irányjelzővel felszerelt visszapillantó tükrök és a vagány, legyezőszerűen szélesedő hűtőrács is. A koncepció belsejének kialakításakor sem fogták magukat vissza az alkotók, érdekes megoldás a sín nélkül nyíló oldalajtók és forgatható ülések, amelyek segítségével egy guruló nappalivá változtathatjuk az autó utasterét. Igazi technikai csemege az autó környezetét pásztázó kamerák sora, amely a parkolást hivatott segíteni, de ezeken kívül az utastérben is találni pár kamerát, amelyek képei között a visszapillantó tükör felett található kapcsolóval tud váltogatni a sofőr.


A teljes komfort érdekében egy mikrohullámú sütőt, tévét, DVD-lejátszót és egy jó minőségű hifit is szereltek az autóba, amelynek a motorterében azonban nem találunk semmit. A Nissan szerint a Forum, ha valaha megjelenne, valószínűleg egy dízelmotort kapna, de a japánok szerint erre szinte semmi esély sincs.