2010-ben jön az új Honda NSX

Vágólapra másolva!
Csak az évized végén mutatja be népszerű sportkocsijának új generációját a Honda, ebben hat- helyett már tízhengeres motor lesz.
Vágólapra másolva!

Korábban Takeo Fukui, a cég vezérigazgatója még 2008-2009-es megjelenést emlegetett az NSX-szel kapcsolatban, ám nemrég kiderült, hogy ennél egy kicsit tovább kell várni az autóra. Ezt Tetsuo Iwamura, a Honda America vezetője jelentette be, miközben megjegyezte, hogy a kocsi fejlesztése késedelmek nélkül zajlik. Iwamura az amerikai Ward's Auto-nak azt is elárulta, hogy mivel az NSX-re a legtöbb vevő az Egyesült Államokban lenne, ezért először a tengerentúlon dobhatják piacra, majd csak azután jelenhet meg Japánban és Európában.

Hogy pontosan milyen lesz az új NSX, még nem tudni, igaz, idén januárban az Acura "Advanced Sports Car Concept" képében már üdvözölhettük a kocsi első előfutárát. Ez a tanulmány azonban nem nyerte el a cég vezetésének tetszését, akik az autó újratervezését rendelték el. Pontosan nem tudni, hogy jelenleg hogyan állnak a japánok az NSX-szel, egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a típusban egy V10-es motor kap helyet, maga az autó pedig egy villámgyors túrakupé lesz, ellentétben elődjével, amely még egy vérbeli sportkocsi volt.

Forrás: [origo]