A Porsche hivatalosan is felfedte az új négyüléses sportkupé terveit, amelyből kiderült, hogy a Panamera nem csak hagyományos benzinmotorokkal lesz rendelhető, hanem bizony ebben is bemutatkozik a hibrid hajtás.

Forrás: [origo]


Így néz ki a Panamera hibrid-hajtáslánca
(nagyítható)

Majdnem pontosan egy éve szelőztette meg Wolfgang Dürheimer, a Porsche technikai igazgatója, hogy akár hibrid hajtású változat is készülhet a stuttgartiak új négyajtós kupéjából, a Panamerából. A legendás sportkocsigyártó most hivatalosan is bejelentette, hogy hibrid változat lesz, méghozzá a Cayenneben már megmutatott hajtással. A 3,6 literes V6-os erőforráshoz párosítanak egy elektromotort, a kettő együttes teljesítménye 320 lóerő körül alakul.

A németek még azon dolgoznak, hogy az új hajtással együtt is a sportkocsi fogalmának megfelelő nehézségű autót fejlesszenek ki. Az akkumulátorokkal azonban még probléma van, ugyanis a tervezett akksik még nagyon melegszenek.

A gyártó információi szerint a Panamera 2009-ben fog bemutatkozni a nagyérdeműnek, várhatóan valamelyik nagy autószalonon. A kezdetekben azonban csak hagyományos benzines erőforrásokkal lehet majd kapni, ugyanis a hibridre még egy évet várni kell.