Új képek a Skoda Superbről

Vágólapra másolva!
Csak a márciusi Genfi Autószalonon lesz a világpremierje, de a Skoda újabb képeket mutatott meg az új Superbről.
Vágólapra másolva!

Már sokszor írtunk a Skoda új zászlóshajójáról, megmutattuk a gyárban készített kémfotókat, a gyári, de még letakart autókat ábrázoló fotókat, és az első álcázatlan fotót is. Ma a Škoda bemutatott két további fényképet az autóról, ezek egyikén végre a hátsó traktus is látható, ami kifejezetten elegánsra sikeredett.

Az autó 4,84 méter hosszú, 1,78 méter széles, 1,46 méter magas, tengelytávja 2,76 méteres, tehát kicsivel hosszabb, de keskenyebb és alacsonyabb, mint a műszaki alapokat szolgáltató Volkswagen Passat. Fejlett technikát találunk a lemezek alatt, többek között az adaptív kanyarkövető lámpát, az új elektronikus szabályzású légkondicionálót, és a Touranban megismert automatikus parkoló rendszert is. A biztonság is fontos szempont volt a fejlesztések során, ezért az új Superb kilenc légzsákkal érkezik.

Az autó három különböző benzines és három dízel motorral lesz kapható, és mindegyik kérhető lesz manuális és automatikus váltóval is. A világpremierje a Genfi Autókiállításon lesz, az autók pedig a Kvasiny-ben található gyárban készülnek majd, ott, ahonnan a Roomsterek is jönnek.

A modell előértékesítése hazánkban várhatóan júliusban kezdődik meg, a hivatalos magyarországi bevezetés pedig szeptemberre várható. A hazai importőr elvárásként azt fogalmazta meg az új modellel kapcsolatban, hogy a korábbi, éves szinten 7-800 db-os értékesítést megduplázzák az új autó érkezésével.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]