Bemutatták a 2008-as Focus WRC-t

Vágólapra másolva!
Immár hivatalosan is bemutatkozott a Ford 2008-as rali világbajnokságon szereplő gyári csapata, amely megpróbálja elhódítani Sebastien Loebtől a világbajnoki címet. Az autó külsőre nem sokat változott, a pilótapáros összetétele is már ismert.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ford


A Ford 2008-as autója, a két versenyző Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala

A Ford hivatalos bemutatta idei gyári csapatát, aminek már nagyon itt volt az ideje, hiszen hamarosan itt az évadnyitó Monte Carlo-rali. A január 24-én kezdődő viadal előtt végre megmutatta magát az utóbbi két év márkabajnok csapata, és természetesen hivatalosan is most mutatkozott be az új versenyzőpáros.

Nagy újdonságokról nem számolhatunk be, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a "visszavonuló" Marcus Grönholmot a fiókcsapatból érkező Jari-Matti Latvalával pótolják. A két finn felállás tehát megmarad, mint ahogy az is biztos, hogy a csapat főszponzora továbbra is a Abu Dhabi. Ez az autó elégé fokozott megjelenést kapott, és a csapat neve is BP Ford Abu Dhabi World Rally Team.

Az auto sem újult meg formailag, ami kisebb meglepetés, hiszen a Ford nem is olyan régen mutatta be a Focus modellfrissített verzióját. Ezt a versenyautóra nem ültették át, így külsőre szinte semmi sem változott. A technikai részletekről nem árultak el semmit, az viszont biztos, hogy az egyértelmű cél az, hogy Sebastien Loebtől elhódítsák a világbajnoki címet. Persze emellett a konstruktőrök között is tripláznának.

Forrás: Ford
Forrás: Ford
Forrás: Ford
Forrás: Ford