Vágólapra másolva!
Idén tíz éve annak, hogy a Volkswagen piacra dobta az új Bogarat. Martin Winterkorn, a konszern vezetője elárulta, hogy már készül az utódja.
Vágólapra másolva!

A négyes Golf műszaki egységeire épülő új Bogár a Volkswagen mexikói, pueblai gyárában készül 1998 óta, különösebb módosítások nélkül. Ez idő alatt több mint egymillió kelt el a retróhullámot elindító kocsiból. Martin Winterkorn nemrég egy interjúban elárulta, már készítik az új Bogár következő nemzedékét, amely nagy valószínűséggel ugyancsak Mexikóban gördülne le a gyártósorokról. Nemrég az üzem hétmilliomodik autójának ünnepségén maga a vezér jelentette be, hogy a gyár fejlesztésére a következő három évben egymilliárd dollárt költenek majd.

Nem sokat tudni jelenleg a legújabb Bogárról, csupán annyi sejthető, hogy vagy a következő Golf padlólemezét, vagy a friss fejlesztésű, farmotoros kisautó platformot kapja majd meg. A tervezést a Volkswagen kaliforniai csapata végzi, míg a kocsi műszaki tökéletesítése Németországban zajlik majd. Várhatóan ismét lesz az autóból kabrió, de nincs kizárva egy szabadidős SUV változat sem.