2012-ben jön Európába a Tata Nano

Vágólapra másolva!
Várhatóan négy éven belül mutatják be Európában a Tata olcsó miniautójának második generációját. Addig az indiaiak a kocsi biztonságosabbá tételével és fogyasztásának, illetve károsanyag kibocsátásának csökkentésével lesznek elfoglalva.
Vágólapra másolva!

Alig jelent meg a Tata Nano, az indiai használtautó piacot máris elkezdte átrendezni az átszámítva pusztán 450 ezer forintba autó. Az autóipar szinte az első fotók megjelenése óta latolgatja, hogy egy ennyire olcsó modell milyen hatással lehet a globális piacra, és most úgy tűnik a kérdésekre rövidesen választ kapnak. A Nano második generációja ugyanis már nyíltan azzal a céllal készül, hogy Európában és Amerikában is megállja majd a helyét. Ehhez pedig a Tatának elsősorban a kocsi jelenleg légzsákokat és hátsó biztonsági öveket is nélkülöző biztonsági rendszerén, no meg a Nano emissziós mutatóin kell javítania.

Természetesen kérdéses, hogy megmarad-e a kocsi 450 ezer forintos ára, mert az sem lehet kizárni, hogy a fejlesztésére ráfordított összegek annyira feltornázzák a Nano árát, hogy az a végén alig különbözik majd az Európában jelenleg is kapható olcsó miniautókétól.