A márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a Renault vadonatúj szabadidőautója, a Koleos. Az autó igazi vegyesfelvágott, mert a külsőt a Renault tervezte, a lemezek alatt Nissan technika lapul, míg a gyártás Dél-Koreában folyik.

A 2006-os Párizsi Autószalonon jelentkezett először a Renault egy szabadidőautóval, ám akkor a Koleos még csak koncepcióként lett beharangozva. Az összkerekes autó szériaváltozatára egészen márciusig kell várni, ugyanis Genfben lesz a hivatalos premier, míg a forgalmazás a nyár folyamán veszi kezdetét Európa szerte.


Nem elhanyagolható részlet, hogy a képeken is látható autó már az év eleje óta kapható Dél-Koreában - némileg átfazonírozva - Samsung QM5 néven, ugyanis a gyártás is az ázsiai országban történik a Renault és a Samsung közös üzemében. A Renault Koleos Európában háromféle motorral lesz rendelhető: a francia autógyár már jól ismert 2 literes dCi motorja 150, illetve 170 lóerős teljesítménnyel lesz választható, míg a benzinpártiak egy 2,5 literes, ugyancsak 170 lovas motort rendelhetnek. Az autó nemzetközi jellegét csak erősíti, hogy a futóművet például a Nissan szállítja a Koleoshoz, egészen pontosan az X-Trail technikáját vették át a franciák.