Könnyebb lesz a 159-es Alfa

Vágólapra másolva!
Az Alfa mindig is arra törekedett, hogy sportos és egyben gyönyörű autókat gyártson. A 159-es részben meg is felelt ezeknek a kívánalmaknak, de mindig a túlsúlyos autók közé sorolták. Éppen ezért fogták most fogyókúrára.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A modellfrissítéssel könnyebb lett 45 kg-mal, de más nagyon nem változott


Az Alfa Romeonak a 159-es megjelenése óta azért kellett folyamatosan magyarázkodnia, mert az autó enyhén szólva nehézkes lett. A konkurensekhez képest 100-150 kg pluszsúlyt cipel magával, ezért hiába a nagyon jó a futóműve, és hiába erősek a motorjai, a végeredmény mégsem volt annyira lehengerlő. Éppen ezért az Alfa Romeo már tavaly beharangozta, hogy egy jelentős fogyókúrának veti alá a 159-est, aminek most jött el az ideje.

A Genfi Autószalonon mutatkozik ugyanis be a 159-es új modellfrissített változata, amelynek a legfőbb újdonsága az, hogy könnyebb lett. Érdekes módon nem a korábban megpendített 100 kg-ról van szó, hanem mindössze 45 kg-ot spóroltak le az autó tömegéből, azt is egyszerű trükkökkel. Könnyebbek lesznek a kerekek, alumíniumból készül a stabilizátor, és az első féknyergek (csak a négyhengereseknél).

Forrás: [origo]

Elvileg ezek az ülések kényelmesebbek


Az autó külsejében nem változott, csupán újabb színárnyalatokkal rendelhető. A belső térben a kényelmesebb ülések és a más grafikájú műszerek jelentik az újdonságot. Változatlan a motorkínálat, de jelentős változás, hogy a a csúcsnak számító 3,2-es benzines ezentúl már nem csak összkerékhajtással kapható. Ebből ugyanis már lehet kérni a Q2-es hajtással szerelt elsőkerekes verziót is, amelyben egy részben önzáró differenciálmű található. Ez ennél a modellnél ismét jelentős tömegcsökkenést jelent, ami miatt jelentősen javulhatnak a menetteljesítményei. Egyelőre annyit tudni, hogy a Q2-es 3,2-es 240 helyett már 250 km/órás sebességre is képes lesz.