Seat Ibiza-előfutár Genfben (frissítve)

Vágólapra másolva!
A Bocanegra nevű tanulmányautó valójában a háromajtós új Ibiza feltuningolt változata. A szériaváltozat csak a Madridi Autószalonon lesz látható.
Vágólapra másolva!

Korábban azt hittük, már Genfben bemutatják, de most kiderült, hogy csak a májusi Madridi Autószalonon hull majd le a lepel az új Ibiza szériaváltozatáról. A csalódást némileg csökkenti a Bocanegra-tanulmány, ami valójában már az új modell, némi optikai tuninggal dobták föl a külsejét. Mindenesetre az már látszik, hogy a korábbinál sportosabb arányokkal bír majd a háromajtós változat, különösen az autó oldalán végigfutó élek sikerültek szépre. Az autó hossza 4,06 méter, ez 11 centivel több a mostani Ibiza hosszánál, a tengelytáv viszont változatlanul 246 centi, ami a változatlan padlólemezre utal.

A Bocanegra az orr látványos fekete burkolatáról kapta nevét, amely felső felének Perspex-burkolata mögül csúcstechnikájú LED-fényszórók tűnnek elő. Az első elem a márka klasszikus "S" jelvényét fogja körül, amely ezúttal krómszegélyű fekete kialakítást kapott.

A morcos első fényszórókkal jól harmonizálnak a szintén LED-es hátsók, bár a fénykibocsátó diódák nem valószínű, hogy a végleges változaton is megmaradnának, csakúgy, mint az óriási, lyuggatott féktárcsák és a 19 colos könnyűfém keréktárcsák. Ha hihetünk a pletykáknak, az Ibiza ötajtós változata nem csak az ajtók számában tér el a háromajtóstól, hanem teljesen eltérő farkiképzést, és kevésbé lejtő tetővonalat kap majd, hogy a második üléssorban is jól el lehessen férni. A lemezek alatt természetesen VW-technika lapul majd, az alapmotor állítólag egy új, 1,2 literes turbós benzinmotor lesz, az FR-ben a 150 lóerős, 1,4-es TSI, a Cuprában viszont továbbra is az 1,8-as, 180 lóerős benzines teljesít majd szolgálatot.

A Bocanegra tanulmányautó orrában viszont az 1,4 literes, kettős feltöltésű TSI motor található, melynek ereje az új, hétfokozatú, kormányról is kapcsolható DSG-váltón keresztül jut el az első kerekekhez.

Forrás: [origo]


Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!