Európába jön az új Infiniti FX

Vágólapra másolva!
Eddig amerikai luxusmárkának számított és csak szürke importon keresztül lehetett hozzájutni az Infiniti FX-hez, de a Genfben bemutatott új modellel új irányba nyit a Nissan prémium márkája.
Vágólapra másolva!

Már önmagában az is kuriózum, hogy a Genfi Autószalonon mutatták be az új Infiniti FX50-et, ugyanis ez a márka eddig csak Amerikában villogott. Az új FX-szel azonban Európa felé is nyit a Nissan prémium márkája, igaz csak az amerikai debütálás után.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Az új FX50 a Genfi Autószalonon mutatkozott tehát be, ami azt is jelenti, hogy új karaktere lesz. Az SUV kategória egyik kedvelt darabja természetesen nagyobb lesz, és bizony már a csúcsmotor is ötliteres. Az új V8-as 390 LE és 500 Nm leadására képes, ezt egy új öszkerékhajtási-rendszeren és egy hétfokozatú automatán keresztül jutatja el az útra. Pontos menetteljesítmény adatok még nem ismertek, de meglepő módon hiába nagyobb, majdnem 100 kg-mal könnyebb lett.

Ez jól erősíti az autó dinamikusabbra vett karakterét, ugyanis külsőre is inkább a sportosság felé mozdult el az FX. A belső tér is alaposan átalakult, a 35 mm-rel nagyobb tengelytáv a térkínálatra is kihathatott.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Az új FX50 értékesítését már áprilisban elkezdik az USA-ban, de a fő hír inkább az, hogy októbertől beindul az európai forgalmazása is.