2020-ig minden Toyotából lesz hibrid

Vágólapra másolva!
Először pusztán ügyes reklámfogásnak látszott, most azonban úgy tűnik, 12 év múlva tényleg minden Toyotából készül majd hibrid változat is.
Vágólapra másolva!

Még tavaly májusban Masatami Takimoto, a cég hajtáslánc-részlegének alelnöke kijelentette, hogy a legnagyobb japán gyártó 12 év múlva csak hibrideket fog gyártani, ugyanis addigra már olyan olcsó lesz a technológia, hogy ezt is megengedhetik maguknak. Majdnem egy évvel később úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt, habár a hagyományos motorok eltűnéséről még nincs szó. Katsuaki Watanabe Toyota-elnök Genfben ugyanis azt nyilatkozta, hogy 2020-ig a Toyota minden típusa elérhető lesz majd benzines-elektromos hajtáslánccal, de az elektromotor nélküli modellek gyártásának megszűntetéséről egy szót sem ejtett. Watanabe a hibridek egész modellpalettáján való elterjedését természetesen a gépjárművek természetre gyakorolt negatív hatásainak minimálisra való visszaszorításával indokolta.

A Toyota messze nem az egyedüli autógyártó, ami emellett a technológia mellett tette le voksát. A Mercedes után, a közelmúltban a Chrysler is ígéretet tett, hogy a jövőben minden kocsijukból készítenek hibrid változatot is, míg a GM az elkövetkező négy évben 16 különböző hibrid piacra dobását tervezi.