Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalon idejére időzítette Luca di Montezemolo, Ferrari elnöke azt a bejelentését, hogy gyártásba kerül az új bébi GT Ferrari. Az autó az Aston Martin DB9 közvetlen vetélytársának készül.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Körülbelül erre a formára lehet számítani

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke meglepő bejelentést tett az eheti Genfi Autószalonon, ugyanis végre elárulta, hogy valóban zöld utat kapott az új Ferrari GT autó gyártása. Ez egy kis Gran Turismo lesz, ami egyelőre F149-es kódnéven fut a vállalatnál. Az autót körülbelül az F430 Scuderia árára próbálják belőni, de az Aston Martin DB9-es vetélytársának készül.

A Ferrarihoz közeli források szerint az F149-es V8-ast motort kap majd, amely az F430-asból már ismerős lehet. Állítólag az ott használt motort építik át úgy, hogy a blokk megmarad, de szinte mindent kicserélnek benne, és az új motor már közvetlen befecskendezéses lesz. Az autó formájának megálmodására a Pininfarina stúdiót kérték fel, így ők kapták azt a feladatot is, hogy minden eddiginél könnyebb és kompaktabb keménytetőt találjanak ki az F149-hez.

Az új modellel a Ferrari célja az, hogy évi tízezer autót eladjanak, ami annyit jelent, hogy a mostani körülbelül 6000-es eladásukhoz még egy 4000 darab bébi GT Ferrarit terveznek évente értékesíteni.