Felfrissült a Mercedes B osztály

2008.03.17. 11:33

Végrehajtották a kötelező ráncfelvarrást a 2005-óta kapható Mercedes B osztályon, amely átrajzolt lökhárítókkal, új lámpákkal és némileg takarékosabb motorokkal vág neki a következő modellévének.

Az új Mercedes B osztályt igazából csak akkor lehet majd kiszúrni, ha egy régi mellett parkol, ugyanis a finoman átrajzolt lökhárítók, a némileg módosított hűtőrács és kevéske krómdíszítés nem túl feltűnő újítás. A beltér is csak érintőlegesen változott, új kárpitok, műszerfal- és ajtódíszítések jelzik a ráncfelvarrást.


Ami viszont érdemlegesen is emelt az autó használati értékén, az az, hogy a teljes motorpaletta fogyasztását átlagosan 7 százalékkal sikerült csökkentetni. Szintén az újítások közé sorolható, hogy a B 150 és B 170 BlueEFFICIENCY jelzésű modellek ezentúl rendelhetőek lesznek egy ECO start/stop nevű funkcióval, amely a városi araszolgatás során automatikusan leállítja és újraindítja a motort a várakozások során. Rendelhető lesz továbbá egy B 170 NGT BlueEfficiency nevű kivitel is, amely a benzinen kívül földgázzal is elpöfög majd.