A március 19.-ei, New-York-i hivatalos bemutató előtt hivatalos fotók kerültek nyilvánosságra az új Hyundai Genesis kupé változatáról, amely nem sokban különbözik az októberben bemutatott tanulmánytól.

Szerencsére a végső változat a novemberben bemutatott koncepcióautó számos vonzó elemét megtartotta, így az összhatás kifejezetten jól sikerült. Igaz, eltűnt a szénszálas ötvözetből készült bordás motorháztető, és a hátsó kerék előtti légbeömlő is, megváltozott az első lökhárító is, de az autó nagyjából megőrizte formáját, megmaradt például a hátsó ablakok penge formájú íve is.


A Genesis szedán változatának megrövidített padlólemezére épülő hátsókerék-meghajtású kupé leggyengébb változata egy turbófeltöltős, kétliteres, négyhengeres motorral lesz felszerelve, ami 215 lóerőre képes. A másik motor a 3,8 literes V6-os lesz, melynek teljesítménye akár 300 lóerő fölé is érhet. A 4,66 méter hosszú kupé ezzel hat másodperc alatt érheti el a 100 km/órás utazósebességet. Még ennél is izmosabb lehet a nyolchengeres "Tau" jelzésű csúcsváltozat, mely nem kevesebb mint 380 lóerőt préselhet ki magából. Az extralistán állítólag olyan tételek szerepelnek majd, mint a Brembo-fékrendszer, vagy az önzáró differenciálmű. Amerikában várhatóan 2009 elején kezdődik meg az értékesítés, Európába még később érkeznek az első Hyundai Genesis kupék.