A Hyundai luxusmárkát teremt

Vágólapra másolva!
A koreai gyár vezetősége bejelentette, hogy 2010-ig egy saját névvel és logóval rendelkező, önálló luxusmárkát szeretne megteremteni.
Vágólapra másolva!

A Hyundai nagyobb autói a nem túl jól csengő márkanév miatt mindig is értékesítési problémákkal küzdöttek, ezen próbálnak változtatni a koreaiak az egyelőre ismeretlen nevű új márka bevezetésével. Kezdetben csak a kínai piacon jelentetik meg a luxuskategóriás modelleket. Az itt elért eladási eredmények kiértékelése után fognak csak nyitni más piacok felé, ahol olyan felsőkategóriás autók vetélytársának szánják a modelleket, mint az Infiniti vagy a Lexus vagy az Acura.

Young Key Koo, a koreai gyár értékesítési igazgatója a China Dailynek adott interjújában elmondta, hogy jövőre a Hyundai két új modellel fogja bővíteni az autókínálatát a világ legnépesebb országában, de még idén októberben debütál a hátsókerék-hajtású kupé is, amely a jelenlegi, első kerekes Coupét hívatott felváltani. A jövőre bevezetésre kerülő első modell, a gyár új zászlóshajója még Genesisnél is nagyobb szedán lesz, ami egy 4,8 literes V8-as benzinessel kerül majd a szalonokba. A másik újdonság pedig várhatóan a nagy szabadidő-autók kategóriájába érkezik.

A Hyundai jövőbeni terveiben még több prémium kategóriás autó létrehozása szerepel. Ennek érdekében minden évben egy-két új luxusmodell bemutatását tervezik, amivel komoly versenytársaivá válhatnak komolyabb múlttal rendelkező prémium márkáknak.

Forrás: [origo]