R/T és SE néven olcsóbb változatokat készített retró Challenger modelljéből a Dodge. Az előbbi teljesítményben is majdnem megszorítja az SRT8-at, míg az utóbbit belépőmodellnek szánja a Dodge.

Először a Chicagói Autószalonon mutatta be a Dodge az új Challengert. Az első SRT8 jelzésű változatban a Chrysler 6 literes 425 lovas Hemi motorja dobogott. Most azoknak készített új változatokat a kocsiból a Dodge, akik nem tudnak 40 ezer dollárt fizetni az 1970-ben megjelent izomautó modern reinkarnációjáért. Az R/T jelzésű modell a Chrysler 5,7 literes V8-as Hemije került, mely 375 lóreőt és 548 Nm-es nyomatékot kölcsönöz az autónak és az amerikaiak szerint ezzel 6 másodpercnél rövidebb idő alatt érheti el álló helyzetből a 100 km/órás tempót. Az ötfokozatú automata-váltó mellett az R/T az első modern Hemi motorral ellátott autóként egy hatfokozatú manuális váltóval is rendelhető.


Az SE változat már kissé visszafogottabb, 3,5 literes V6-osa 250 lóerős és 339 Nm-nyi nyomatékot ad le. Furcsamód az amerikaiak ezt a változatot egy 4 fokozatú automata-váltóval látták el. Mindkét új Challenger ősszel érkezik meg a kereskedésekbe.